Sukupäivät Kiuruvedellä 2019

Ks. etusivu – siirretään myöhemmin tähän palkkiin.

Sukupäiville ilmoittautumisten vastaanottajat valmistautumassa Kiuruveden kulttuuritalossa lauantaina 27.7.

Ennen sukukokouksen alkua ja väliajalla oli tilaisuus tapaamisiin, tutustumisiin, sukutietojen lisäämiseen, sukukirjojen ja muiden sukututuotteiden hankkimiseen. Iltapäiväkahvit juotiin Remeskylän Palvin kinkuksta Iltalypsyn valmistaman maittavan kinkkupiirakan kanssa.

Sukuneuvoston uusi puheenjohtaja Seppo Kärkkäinen (oik.) esittelmässä Rautalammin Kärkkäisistä kirjoittamiaan sukukirjoja Ruotsista sukupäiville tulleelle Anders Rixerille, jonka juuret ovat Rautalmmin Kärkkäisissä. Anders oli yksi sukuneuvostoon valituista.

Pitkäaikainen sukuseuran puheenjohtaja/ sukuvanhin piti avauspuheen suomen lisäksi kielitaitoisesti myös englannin- ja ruotsinkieliset vieraat huomioon ottaen.

Juhlaesitelmän piti FT Jouko Kokkonen keskittyen eri elämänaloilla kunnostautuneisiin Kärkkäisiin.

Sukuseuran kirjauutuuden KÄRKKÄIS-TARINOITA esittelivät sen toimittajat Tuulikki Kärkkäinen ja Matti Mentula.Tarinoiden kerääminen aloitettiin 2010-luvun alkupuolella. Kirjasta tuli yli 500-sivuinen upea teos. (Ks. tarkemmin sukuseuran julkaisut -palkki.)

Kiuruveden kulttuuritalon Kiurusali antoi erinomaiset puitteet ja toimivan tekniikan suuren joukon kokoontumiselle sukupäiville. Päiväohjelman lopuksi perinteiseen tapaan laulettiin maakuntalaulu, joka tällä paikalla oli savolaisten laulu.

Serkukset Kalle Miettinen, Ilkka Pohjolainen, Sauli ja Aarno Tiihonen lauloivat ja soittivat kvartettina sukuillallisen väliajalla.

Kalle MIettinen kertoi tarinoita isovanhempiensa ajoilta ja elämästä.

Sunnuntain 28.7. ohjelma alkoi ennen jumalanpalvelusta kukkien laskulla Kiuruveden sankarihaudalle sekä Kiuruveden kotiseutu- ja sukututkimuksen uranuurtaja Juho Pöksyläisen haudalle. Kuvassa kukkien lasku Kiuruveden sankarihaudalle, joka on perustettu v. 1937 palaneen ristikirkon ääriviivojen sisälle.

................................

Jumalanpalveluksessa saarnasi teol tri, prof. Veli-Matti Kärkkäinen ja lauloi Kärkkäis-juurinen laulaja Raimo Kukkonen.

Sunnuntain ohjelma jatkui jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahveilla kiuruvetisen vuohenjuusto-piirakan kera Kahvila-ravintola Iltalypsyssä Kiuruveden kulttuuritalolla. Kärkkäis-juurille kiertoajelun kohteita olivat Hautakylän Juntin talo ja sen lähellä Hautajärven niemellä sijainnut Niemi eli Eerikkala, Hautakylän Kivelän viljatila, Rapakon ja Rytkyn Laukkalan maitotilat, Hautakylän Teeriniemen lihakarjatila sekä Niemiskylän Leskelä, missä nautittiin Remeskylän Palvin grillimakkarat.