Sukuseuran myynnissä olevat tuotteet

-KÄRKKÄISTEN SUKU II (1987), käsittelee Ylä-Savon Kärkkäisiä (15 €) *

-KÄRKKÄISTEN SUKU IV (1993), käsittelee Ylä-Savon Kärkkäisiä (15 €) *

-KÄRKKÄISTEN SUKU V (2001), käsittelee Ylä-Savon Kärkkäisiä (15 €) *

-Vuonna 2007 julkaistusta sukukirjasta ”Kiuruveden Hautajärven erämaihin 1540-luvulla

asuinsijansa perustaneen Pekka Pekanpoika Kärkkäisen jälkipolvia” (721 sivua)
on muutama jäljellä, niitä myydään hintaan 25 €/kpl. *

Rantasalmen Kärkkäisiä käsittelevä julkaisu

-KÄRKKÄISTEN SUKU III (2001), käsittelee Rantasalmen Brusius Kärkkäisen
jälkeläisiä (15 €) *

Pohjois-Karjalan Kärkkäisiä käsittelevä julkaisu

-KÄRKKÄISTEN SUKU VI (2004), käsittelee Tohmajärven
Onkamon Kärkkäisiä (15 €) *

-KÄRKKÄISTEN SUKU VIII (2016), käsittelee Pielisjärven

Kärkkäisiä (15 €) *

Rautalammin Kärkkäisiä käsittelevä julkaisu

-KÄRKKÄISTEN SUKU VII (2010), käsittelee Rautalammin
Kärkkäisiä (15 €) *

*Julkaisuja on saatavissa sukuvanhimmalta Risto Kärkkäiseltä. Hinnat sisältävät postituskulut. Useamman julkaisun tilauksesta on saatavissa alennusta.

Sukuseuralta on saatavissa myös perinteisiä Kärkkäisten pöytäviirejä postituskuluineen hintaan 50 € / kpl ja näyttäviä isännänviirejä postituskuluineen hintaan 95 € / kpl.
Näitäkin voi tilata sukuvanhimmalta.

T-paitoja on tarjolla seuraavia kokoja XXL, XL, L, M, S. Laadukkaissa paidoissa on sukuseuran logo sinisenä tai valkoisena sydämen kohdalla. Paitoja on saatavissa valkoisina, sinisinä ja mustina.

Mustien paitojen koot ovat XXL, M, S. Neljä paitaa saa toimituskuluineen hintaan 60
€, kahden paidan erä toimituskuluineen 40 € ja yksittäin tilattaessa
toimituskuluineen 23 €. Näitäkin voi tilata sukuvanhimmalta.

Kesällä 2013 ilmestyi Pentti Raidan suurteos Kiuruveden Kärkkäiset. Hautajärvellä asuneen Pekka Pekanpoika Kärkkäisen jälkipolvet 1546-2013. Tämä sukukirja on kaksiosainen, sidottu, kovakantinen, yli 1700-sivuinen, ja siinä on yli 250 kuvaa. Valitettavasti kirja ei ole enää myynnissä, koska koko 600 kappaleen painos myytiin nopeasti loppuun. Kärkkäisten suvusta kiinnostuneiden kannattaa tutustua siihen kirjastoissa, koska teos on ainutlaatuinen lähdeteos pohjoissavolaisiin Kärkkäisiin ja muihinkin sukuihin.

Takakannen teksti on seuraava:

Pekka Pekanpoika Kärkkäinen saapui Rantasalmen pitäjän Tuusmäeltä 1540-luvulla Kiuruvedelle asumaan pysyvästi erämaillaan. Hän oli saanut annekirjan, jolla osoitettiin perinnöllinen hallintaoikeus Hautajärven ja Kalliojärven alueelle. Useista vaikeista ajoista huolimatta suku menestyi ja lisääntyi niin, että siitä tuli alkuperäisen annekin alueella Kiuruveden suurimpia sukuja. Sukunimeä Kärkkäinen on muutettu muiksi sukunimiksi, kuten Kastari(nen), Pöksyläinen, Leväsalmi, Kilvensalmi, Kiurunsalmi, Murtorinne, Mäntyaho, Honkaviita, Tabell, Rantonen ja Salo.

Tämä kaksiosainen suurteos sisältää yli 27 000 henkilöä. Vuosisatojen kuluessa suku on avioliittojen kautta verkottunut muiden Kiuruveden vanhojen sukujen kanssa. Näitä sukuja ovat mm. Tikkanen, Kaikkonen, Pietikäinen, Kämäräinen, Lappalainen, Laukkanen, Remes, Hyvönen, Hyvärinen ja Tenhunen. Huomattavalla osalla kiuruvetisistä on siten juuria myös 1540-luvulla tulleeseen esi-isään Pekka Pekanpoika Kärkkäiseen.

Pentti Raita

Kiuruveden Kärkkäis-juuristen sukukirjan uudistaja Pentti Raita oli  vastaamassa sukujuuristaan kysyville sekä sukupäivillä 2010 (kuva oikealla) että 2013. Pentti Raita sai Kiuruveden Kärkkäiset -sukukirjan suururakastaan Sukuseurojen Keskusliiton plaketin Kärkkäisten sukupäivillä 27.7.2013. Plaketin luovutti hänelle Kärkkäisten Sukuseuran puheenjohtaja Risto Kärkkäinen.

Kuvissa Mia Kärkkäinen esittelemässä T-paitoja

Sininen