Sukuseuran julkaisut ja muut myyntituotteet

Julkaisuja

Kärkkäisten Sukuseura on julkaissut vuodesta 1953 runsaasti pienehköjä esityksiä suvusta.

Vuonna 2016 ilmestyi: Kärkkäisten suku VIII, 2016. Kortelainen Pertti: Pielisjärven
Kärkkäisiä (67 sivua). Hinta 12 euroa postikuluineen.

Vuonna 2010 ilmestyi: Kärkkäisten suku VII, 2010. Kortelainen Pertti: Rautalammin Kärkkäisiä (59 sivua). Hinta 12 euroa postikuluineen.

Kärkkäisten suku -sarjassa on aiemmin julkaistu kaikkiaan kuusi eri sukuhaaroja käsittelevää osaa:

Kärkkäisten suku I, 1953. Kärkkäinen, Ahti: Kärkkäisten suvun osuus Suomen asutushistoriassa (9 s.). Kärkkäinen, Seth: Kainuun Kärkkäiset (noin 1 s.). Kärkkäinen, Vilja: Viekin ja Varpasen Kärkkäiset (noin 2 s.). Leväsalmi, Antti: Kiuruveden Kärkkäiset (7 s.). Räty, Aku: Piirteitä Hollolan Ukin eli Olli Kärkkäisen elämän vaiheista (2 s.). Seppänen, Oski: Kauppaneuvos Lauri Kärkkäisen elämäntyö sekä Ambro Kärkkäinen, kauppias ja kunnallismies (yht. 7 s.). Kirjoittajaa mainitsematta mm. : Teollista korvenraivausta, teollisuusneuvos Kalle Kärkkäisen elämäntyö (noin 4 s.). Kauppalanjohtaja O. E. Kärkkäinen (1 s.). Evi Jäderholm (2 s.) (Kaikkineen 54 s.)

Kärkkäisten suku II, 1987. Kortelainen, Pertti: Kärkkäisten Kiuruveden sukuhaaran varhaispolvet (60 s.) ja Ylä-Savon Kärkkäisten käräjäjuttuja 1600- ja 1700 -luvuilta (4 s.). Kärkkäinen, Hannu: Kärkkäisten suku Suomea asuttamassa (3 s.) ja Kärkkäisten Sukuseura ry. toiminut 35 vuotta v. 1986 (3 s.). Saloheimo, Veijo A. : Kärkkäiset Pohjois-karjalan asuttajina (4 s.). (Kaikkineen 79 s., noin 410 nimeä.)

Kärkkäisten suku III, 1990. Kortelainen, Pertti: Rantasalmen Brusius Kärkkäisen jälkeläis et. Kärkkäinen, Hannu: Kärkkäisten suvun "neuvokset" (3 s.) ja Huomioita Kärkkäisten suvun juurista (noin 2 s.). (40 s., noin 550 nimeä.)

Kärkkäisten suku IV. 1993. Kortelainen, Pertti: Kiuruveden Kärkkäiset 1700-luvulta isovanhempiemme aikaan. (50 s., noin 410 nimeä.)

Kärkkäisten suku V, 2001. Kärkkäinen, Kalle: Kattilasalmen tila ja Kärkkäiset. Ylä-Savon Kärkkäisten sukutauluja. (101 s., noin 1400 nimeä.)

Kärkkäisten suku VI, 2004. Kärkkäinen, Risto: Kärkkäisten sukuhaara, jonka kantakoti on 1700-luvun Tohmajärven Onkamon Anttilan talo ( 38 s., noin 480 nimeä.)

Julkaisuja I-VI voidaan lähettää postiennakolla, jolloin hinta on postikuluineen 12 euroa julkaisulta tai kaikki seitsemän julkaisua yhdessä 40 euroa postikuluineen. Tilaukset osoitetaan sukuvanhimmalle. Häneen saa yhteyden esimerkiksi sähköpostilla vasemmalla olevasta palkista.

Kesällä 2013 ilmestyi Pentti Raidan suurteos Kiuruveden Kärkkäiset. Hautajärvellä asuneen Pekka Pekanpoika Kärkkäisen jälkipolvet 1546-2013. Tämä sukukirja on kaksiosainen, sidottu, kovakantinen, yli 1700-sivuinen, ja siinä on yli 250 kuvaa. Valitettavasti kirja ei ole enää myynnissä, koska koko 600 kappaleen painos myytiin nopeasti loppuun. Kärkkäisten suvusta kiinnostuneiden kannattaa tutustua siihen kirjastoissa, koska teos on ainutlaatuinen lähdeteos pohjoissavolaisiin Kärkkäisiin ja muihinkin sukuihin.

Takakannen teksti on seuraava:

Pekka Pekanpoika Kärkkäinen saapui Rantasalmen pitäjän Tuusmäeltä 1540-luvulla Kiuruvedelle asumaan pysyvästi erämaillaan. Hän oli saanut annekirjan, jolla osoitettiin perinnöllinen hallintaoikeus Hautajärven ja Kalliojärven alueelle. Useista vaikeista ajoista huolimatta suku menestyi ja lisääntyi niin, että siitä tuli alkuperäisen annekin alueella Kiuruveden suurimpia sukuja. Sukunimeä Kärkkäinen on muutettu muiksi sukunimiksi, kuten Kastari(nen), Pöksyläinen, Leväsalmi, Kilvensalmi, Kiurunsalmi, Murtorinne, Mäntyaho, Honkaviita, Tabell, Rantonen ja Salo.

Tämä kaksiosainen suurteos sisältää yli 27 000 henkilöä. Vuosisatojen kuluessa suku on avioliittojen kautta verkottunut muiden Kiuruveden vanhojen sukujen kanssa. Näitä sukuja ovat mm. Tikkanen, Kaikkonen, Pietikäinen, Kämäräinen, Lappalainen, Laukkanen, Remes, Hyvönen, Hyvärinen ja Tenhunen. Huomattavalla osalla kiuruvetisistä on siten juuria myös 1540-luvulla tulleeseen esi-isään Pekka Pekanpoika Kärkkäiseen.

Pentti Raita

Kiuruveden Kärkkäis-juuristen sukukirjan uudistaja Pentti Raita oli  vastaamassa sukujuuristaan kysyville sekä sukupäivillä 2010 (kuva oikealla) että 2013. Pentti Raita sai Kiuruveden Kärkkäiset -sukukirjan suururakastaan Sukuseurojen Keskusliiton plaketin Kärkkäisten sukupäivillä 27.7.2013. Plaketin luovutti hänelle Kärkkäisten Sukuseuran puheenjohtaja Risto Kärkkäinen.

Muut tuotteet

Myös muut tuotteet kuin julkaisut tilataan sukuvanhimmalta. Häneen saa yhteyden esimerkiksi sähköpostilla vasemmalla olevasta palkista.

Sukuseuralta on saatavissa Kärkkäisten Sukuseuran sukuvaakunallisia viirejä:

- Pöytäviirejä: postituskuluineen hintaan 40 €/ kpl. Viiri lepää marmorijalustaisessa terästangossa. Korkeus on 46 cm.

- Isännänviirejä:  postituskuluineen hintaan 65 €/kpl.  Pohjaväri on sama sininen kuin sukuvaakunassa.

Viirit sopivat myös lahjaksi, isännänviiri mm. tupaantuliais- tai syntymäpäivälahjaksi lipputangon omistaville.

Sukuseura myy myös T-paitoja.

- värit ovat valkoinen ja vaaleansininen, rinnassa Kärkkäisten logo
- koot S, M, L, XL ja XXL
- materiaali on hyvänlaatuista puuvillaa
Hinnat:
- yksi (1 kpl)  T-paita maksaa toimituskuluineen 19 euroa,
- kaksi (2 kpl) T-paitaa saa toimituskuluineen yhteensä 35 eurolla,
- neljä (4 kpl)  T-paitoja saa toimituskuluineen yhteensä 50 eurolla.

Kuvissa Mia Kärkkäinen esittelemässä T-paitoja.

Sininen

Valkea