Sukuhallituksen palsta

Sukukokous 2016

Kärkkäisten Sukuseura pitää kolmen vuoden välein sukukokouksen ja sukupäivät. Seuraava sukukokous ja sukupäivät järjestetään 6.-7.8.2016. Kokouspaikka on Lomakeskus Huhmari Joensuun lähellä Polvijärvellä. Luonnonläheinen kokouspaikka tarjoaa hienot puitteen seuramme 21. sukukokoukselle.

Kärkkäisten Sukuseuran sukukokous on samalla yhdistyksen vuosikokous henkilövalintoineen. Kokouksessa pyritään viralliset asiat hoitamaan hyvin valmisteltuina ja ripeään tahtiin. Näin sukukokouksessa jää lauantaina aikaa runsaasti sukuhistorialle, sukututkimusasioille ja uusien sukujulkaisujen esittelylle.

Tällä hetkellä on valmisteilla useita Kärkkäisten sukua koskevia sukujulkaisuja, jotka tulevat myyntiin ensi kesänä. Näitä ovat julkaisut Pohjois-Karjalan Kärkkäisistä, Rautalammin ja Vaajasalmen Kärkkäisistä sekä täydennysosa Kiuruveden Kärkkäisistä. Useat sukumme jäsenet ovat myös valmistelleet mielenkiintoisia henkilöhistorioita sukuumme kuuluvista henkilöistä. Näitäkin on varmasti esillä sukupäivillämme.

Sukuseuramme on usean vuoden ajan pyrkinyt kokoamaan tarinoita ja juttuja eri aikoina eläneistä Kärkkäisistä. Näitä on kuultu parissa aikaisemmassa sukukokouksessa. Haaste on edelleen avoin ja toivomuksena on, että seuraavassa sukukokouksessa olisi entistä runsaammin kertomuksia Kärkkäisten toimista. Juttuja voidaan sitten sukupäivillä kuulla sukuillallisen yhteydessä lauantai-iltana.

Monet sukuseurat ovat käyttäneet DNA-tutkimusta perinteisen sukututkimuksen rinnalla saadakseen laajempaa tietoa esimerkiksi eri sukuhaarojen yhteyksistä toisiinsa. Muutamat sukumme jäsenet ovat tutustuneet DNA-tutkimuksen periaatteisiin.  Sukuseuramme on käynnistänyt alustavan projektin sukumme piirissä. Ensimmäisessä vaiheessa selvitetään muutaman eri sukuhaaroihin kuuluvien henkilöiden DNA:t. Vapaaehtoiset "koehenkilöt" maksavat itse DNA-tutkimuksen kustannukset osaltaan.  Alustava projekti toivotaan saatavan valmiiksi sukupäiviin mennessä, jolloin tuloksia voidaan esitellä ensi elokuussa Huhmarissa.

Sukupäivien ohjelma jatkuu sunnuntaina 7.8. Aamupäivällä alkaa opastettu bussimatka sukumme juurille Joensuun seudun Kärkkäisten vanhoille ja nykyisillekin asuinsijoille. Matkan varrella pysähdytään nauttimaan kahvit. Bussimatkan suunnittelee Tuulikki Kärkkäinen, joka toimii myös retken oppaana.

Keväällä palataan kesän 2016 sukukokoukseen/sukupäiviin myös tällä palstalla, kun tilaisuuteen ilmoittautuminen on käsillä. Ja hei, ensi kesänä valittaviin sukuhallitukseen ja sukuneuvostoon ovat uudet aktiivit tervetulleita. Miettikääpä!

Syksyn terveisin,

Risto Kärkkäinen, sukuvanhin