Sukuseuran myynnissä olevat tuotteet:

Julkaisut


Sukuseuran upea juhlajulkaisu:
500 vuotta Kärkkäisiä - 70 vuotta Kärkkäisten sukuseuraa:

julkaistiin sukupäivillä 29.7.2022 Jyväskylässä.

Kirja sisältää mm.

- Kärkkäisten asutushistoriaa kartoin ja kuvin sekä tietoa Y-DNA-tutkimusprojektin tuloksista.

- Kiertoajelujen 2010, 2013, 2016 ja 2019 suvun juurille tehdyt kiertoajelut runsain kuvin.

- Sukuseuran synnyttämisen ja toiminnan vaiheet avainhenkilöineen.

- Kirjassa on runsaasti kuvia. Se sisältää paljon tietoa, on mielenkiintoinen ja värikäs.

- Kirja on kovakantinen ja edustava, 228 s. Sopii erinomaisesti lahjana annettavaksi.

Hinta: 25 euroa + postituskulut. Tilaus: <karkkaistensuku(ät)luukku.com tai <Joakim.karkkainen(ät)gmail.com>KÄRKKÄIS-TARINOITA – SUKUSEURAN JULKAISU 2019

Hanki tämä monipuolinen kirja itsellesi ja lahjoiksi! Saat ja lahjoitat arvaamattomia lukuelämyksiä!

Kirja sisältää monipuolisesti tarinoita, sukutarinoita, kertomuksia sota-ajalta sekä sukukronikoita ja runoja – hauskoja ja vakavia.

Pohjana ovat todelliset ihmiset, tapahtumat, paikkakunnat ja hyvin erilaisia elämänpiirejä autenttisella tavalla kerrottuina.

Kirjan tarinat sijoittuvat eri aikakausiin, eri puolille Suomea, eri sukuhaaroihin ja sukuihin

nimekkäistä suvun merkkimiehistä ja vahvoista taitonaisista lähtien lasten näkökulmiin.

- Kirja maistuu vahvasti elämältä valoineen ja varjoineen. Elämä sisältää myös tragiikkaa.

- Naurat – myös liikutut.

- Mukaansa imaisevan, kielellisesti nautittavan kerronnan ohella tarinat kuljettavat sinua välähdyksin läpi Suomen historian.

- Se on yleispätevää ja juohevaa luettavaa kenelle tahansa riippumatta sukujuurista.Kärkkäis-juuriakin on laajalla joukolla muunnimisiä. Sukujuuria jokaisella on sitä enemmän, mitä kauemmaksi sukupolvissa menemme.

- Kirjan tarinoissa ja runoissa on tiivistettyä, säilöttyä ja säilyvää elämänviisautta.

- Myös lahjaksi annettavaksi tämä kirja on kuihtuvia kukkia arvokkaampi ja kestävämpi.

Edistä tämän upean julkaisun levikkiä. Tiedota kirjasta myös lähisuvulle ja lukemista
harrastaville!

- Kirja sisältää yli 80 historiallista kuvaa niistä henkilöistä ja kohteista, joista tarinat kertovat.
Se on mahtava 516-sivuinen teos, johon tarinoita on kerätty sukuun kuuluvilta. Se on edustava: kovakantinen, sidottu ja hyvälle painopaperille painettu. Hinta on vain 25 euroa/kpl (+ postituskulut).

KÄRKKÄISTEN SUKU-sarjan julkaisut, Kärkkäisten Sukuseura:

-KÄRKKÄISTEN SUKU VIII (2016), käsittelee Pielisjärven Kärkkäisiä 1500–1800 -luvuilta, 67 sivua hakemistoineen. Aineisto: DI Pertti Kortelainen. (15 €) *

-KÄRKKÄISTEN SUKU VII (2010), käsittelee Rautalammin ja Suur-Pieksämäen Kärkkäisiä 1500–1800 -luvuilta, 59 sivua hakemistoineen. Aineisto: DI Pertti Kortelainen. (15 €) *

-KÄRKKÄISTEN SUKU VI (2004), käsittelee Tohmajärven Onkamon Kärkkäisiä 1700–1900 -luvun alkupuolelle, 38 sivua hakemistoineen. Aineisto: arkitehti Risto J. Kärkkäinen. (15 €) *

Kärkkäisten suku II, IV ja V aineistot sisältyvät Pentti Raidan kokoamaan julkaisuun Kiuruveden Hautajärven erämaihin 1540-luvulla asuinsijansa perustaneen Pekka Pekanpoika Kärkkäisen jälkipolvia, julkaistu v. 2007, 721 sivua. Loppuunmyyty.

-KÄRKKÄISTEN SUKU V (2001), käsittelee Ylä-Savon Kärkkäisten Pielaveden Kattilasalmen haaraa 1700–1900 -luvun alkupuolelle, 101 sivua hakemistoineen. Aineisto: Kalle Kärkkäinen, Paavo Kärkkäinen ja Pekka Nieminen (15 e)*

-KÄRKKÄISTEN SUKU IV (1993), käsittelee Ylä-Savon Kärkkäisiä, jatkoa KÄRKKÄISTEN SUKU II:een 1700-luvun lopulta 1800-lopulle, 50 sivua hakemistoineen. Aineisto: DI Pertti Kortelainen. (15 €) *

-KÄRKKÄISTEN SUKU III (2001), käsittelee Rantasalmen Brusius Kärkkäisen jälkipolvia, 40 sivua. Aineisto: Rantasalmen kirkkoherranvirastossa kappalainen Olavi Heilimon johdolla tehtyyn selvitykseen. (15 €) *

-KÄRKKÄISTEN SUKU II (1987), käsittelee Ylä-Savon Kärkkäisiä 1500-1700 -luvuilta, 79 sivua hakemistoineen. Aineisto: DI Pertti Kortelainen. (15 €)

-KÄRKKÄISTEN SUKU I (1953), käsittelee sukuseuran perustamisvaihetta ja aikanaan merkittävien Kärkkäisten elämäntarinoita ja kuvia, 55 sivua. (15 €)

.

VIIRIT JA T-PAIDAT:

Sukuseuralta on saatavissa myös perinteisiä Kärkkäisten pöytäviirejä postituskuluineen hintaan 50 € / kpl ja näyttäviä isännänviirejä postituskuluineen hintaan 95 € / kpl.

Näitäkin voi tilata sukuvanhimmalta.

T-paitoja on tarjolla seuraavia kokoja XXL, XL, L, M, S. Laadukkaissa paidoissa on sukuseuran logo sinisenä tai valkoisena sydämen kohdalla. Paitoja on saatavissa valkoisina, sinisinä ja mustina.

Mustien paitojen koot ovat XXL, M, S. Neljä paitaa saa toimituskuluineen hintaan 60
€, kahden paidan erä toimituskuluineen 40 € ja yksittäin tilattaessa toimituskuluineen 23 €. Näitäkin voi tilata sukuvanhimmalta.

TILAUKSET:

*Julkaisuja on saatavissa vuoden 2020 alusta alkaen puheenjohtaja Joakim Kärkkäiseltä. Hinnat sisältävät postituskulut. Useamman julkaisun tilauksesta on saatavissa alennusta.

Joakim Kärkkäisen yhteystiedot : http://www.karkkaistensukuseura.fi/ tai sähköpostilla: joakim.karkkainen(ät)gmail.com tai postikortilla: os. Matinniitynkuja 6 A 23, 02330 Espoo

Kiuruveden Kärkkäiset I - II

Pentti Raita, 2013:
Kiuruveden Kärkkäiset. Hautajärvellä asuneen Pekka Pekanpoika Kärkkäisen jälkipolvet 1546-2013 I - II , suurteos. Tämä sukukirja on kaksiosainen, sidottu, kovakantinen, yli 1700-sivuinen, ja siinä on yli 250 kuvaa. Valitettavasti kirja ei ole enää myynnissä, koska koko 600 kappaleen painos myytiin nopeasti loppuun. Kärkkäisten suvusta kiinnostuneiden kannattaa tutustua siihen kirjastoissa, koska teos on ainutlaatuinen lähdeteos pohjoissavolaisiin Kärkkäisiin ja muihinkin sukuihin. Se on myös Suomen Sukututkimusseuran kirjastossa Helsingissä os. Liisankatu 16 A. Sen kulloisetkin aukioloajat selviävät osoitteesta:

Takakannen teksti on seuraava:

Pekka Pekanpoika Kärkkäinen saapui Rantasalmen pitäjän Tuusmäeltä 1540-luvulla Kiuruvedelle asumaan pysyvästi erämaillaan. Hän oli saanut annekirjan, jolla osoitettiin perinnöllinen hallintaoikeus Hautajärven ja Kalliojärven alueelle. Useista vaikeista ajoista huolimatta suku menestyi ja lisääntyi niin, että siitä tuli alkuperäisen annekin alueella Kiuruveden suurimpia sukuja. Sukunimeä Kärkkäinen on muutettu muiksi sukunimiksi, kuten Kastari(nen), Pöksyläinen, Leväsalmi, Kilvensalmi, Kiurunsalmi, Murtorinne, Mäntyaho, Honkaviita, Tabell, Rantonen ja Salo.

Tämä kaksiosainen suurteos sisältää yli 27 000 henkilöä. Vuosisatojen kuluessa suku on avioliittojen kautta verkottunut muiden Kiuruveden vanhojen sukujen kanssa. Näitä sukuja ovat mm. Tikkanen, Kaikkonen, Pietikäinen, Kämäräinen, Lappalainen, Laukkanen, Remes, Hyvönen, Hyvärinen ja Tenhunen. Huomattavalla osalla kiuruvetisistä on siten juuria myös 1540-luvulla tulleeseen esi-isään Pekka Pekanpoika Kärkkäiseen.

Pentti Raita

Kiuruveden Kärkkäis-juuristen sukukirjan uudistaja Pentti Raita oli  vastaamassa sukujuuristaan kysyville sekä sukupäivillä 2010 (kuva oikealla) että 2013. Pentti Raita sai Kiuruveden Kärkkäiset -sukukirjan suururakastaan Sukuseurojen Keskusliiton plaketin Kärkkäisten sukupäivillä 27.7.2013. Plaketin luovutti hänelle Kärkkäisten Sukuseuran puheenjohtaja Risto Kärkkäinen.

T-paidat kuvina

Kuvissa Mia Kärkkäinen esittelemässä T-paitoja

Sininen

Valkea

Valkea

Sukuviesti-lehti

Kärkkäisten Sukuseuran jäsenillä on mahdollisuus tilata Sukuseurojen Keskusliiton julkaisemaa Sukuviesti-lehteä Kärkkäisten Sukuseuran kautta edulliseen jäsenhintaan.
Normaalihinta olisi 45 euroa. Lehti ilmestyy 6 kertaa vuodessa. Se kertoo sukuasioista, sukuseuroista ja sukututkimuksesta.

Tilaukset pyydetään ilmoittamaan viimeistään aina edeltävän vuoden joulukuussa.

Tilaukset vuodelle 2020 piti ilmoittaa 22.12.2019 mennessä edelliselle sukuvanhimmalle, Joakim Kärkkäiselle sähköpostitse joakim.karkkainen(ät)gmail.com tai os. Matinniitynkuja 6 A 23, 02230 Espoo, minkä jälkeen lähetetään pankkisiiirtolomake maksun suorittamista varten.

Normaalihintaiset tilaukset voi tehdä suoraan Sukuseurojen Keskusliitosta:

tai puh. (09) 4369 9450 tai os. Sokerilinnantie 7E, 02600 Espoo